Hopp til innholdet
Hjem » Stumfilmkonsert

Stumfilmkonsert

10. april kl 19.30 // Strømsø kirke

Stumfilmkonsert! Velkommen til en unik og eksklusiv visuell og musikalsk opplevelse i perfekte rammer i Strømsø kirke. 

Hedvig Mollestad og Ole Mofjell er faste kompanjonger i Ekhidna, Pratagraf (Jon Balke) og Weejuns (med Ståle Storløkken). Nå trer de imidlertid ut av rekkene for å legge improvisert lyd til Nosferatu fra 1922.

Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens.

Eiendomsmegleren Thomas Hutter reiser til Transylvania for å besøke en potensiell kunde som er interessert i å kjøpe et hus i Tyskland – den mystiske grev Orlok. Møtet skal vise seg å bli skjebnesvangert for Thomas som blir fanget i et levende mareritt.

Det finnes uttallige filmer om Dracula, men få er så ikoniske og uforglemmelige som den aller første filmatiseringen: F. W. Murnaus 100 år gamle stumfilm «Nosferatu». Nosferatu var sterkt inspierert av Bram Stokers roman «Dracula», men handlingen er lagt til den fiksjonelle tyske byen Wisborg, og Dracula har endret navn til Orlok.

Bram Stokers enke satte imidlertid ikke pris på denne uautoriserte filmatiseringen og gikk rettens vei for å få filmen destruert. Heldigvis overlevde likevel flere kopier, og filmen regnes i dag som et skrekkromantisk mesterverk.

Filmens ekspresjonistiske stil og skuespiller Max Schrecks glimrende fremstilling av Grev Orlok fanger både uhyggen og og melankolien i vampyrens ensomhet.

Før filmen kan du få omvisning i krypten i Strømsø kirke som den perfekte oppvarmingen til filmvisningen.

Mofjell og Mollestad er aktive og anerkjente musikere på den sjangeroverskridende norske jazz- og improscenen, og det blir en helt unik opplevelse med stumfilmkonsert denne søndagskvelden.  

Denne konserten er en del av Drammen jazzfestival. Drammens minste og mest intime festivalscene.