Hopp til innholdet
Hjem » Iiris Viljanen (FIN) + Skikkelig Jazz trio

Iiris Viljanen (FIN) + Skikkelig Jazz trio

LØRDAG 30. SEPTEMBER
Dører kl 19.00 // Iris Viljanen kl 20.00 // Skikkelig Jazz trio kl 21.30
Pris kr 250 // Drammen kulturhus

Iiris Viljanen

Jazz på finlandssvenska! Iiris Viljanens pianospill og komposisjoner er sagt å minne om blant andre Keith Jarrett og Jan Johansson. I anmeldelsen av hennes siste album skrev Värmlands Folkblad: «Hon skulle klara att ta ut kompassriktningen för vilket jazzkapell som helst och antagligen också rocka paljetterna av Elton John om det behövdes.» 

Den finlandssvenske komponisten og pianisten Iiris Viljanen har gjennom sitt ærlige og særegne uttrykk hatt suksess med alt fra sitt kritikerroste og Grammis-vinnende album «Den lilla havsfrun» til en rolle i teaterstykket «Det vilda» på Orionteatern i Stockholm.  

I løpet av årene har Iiris Viljanen skapt seg et rykte som en av Sveriges aller beste liveartister. Viljanens tekster er som noveller fra tilværelsens hverdager, og er umulig å ikke bli berørt av.  

Skikkelig Jazz trio

Bak navnet Skikkelig Jazz Trio finner du ingen ringere enn Per Zanussi og Ståle Liavik Solberg, også kjent som Oslos mest abstrakte komp. Det er bare at i Skikkelig Jazz Trio så er de så mye mer enn dét!  

De inviterer med seg forskjellige tredjepersoner og sammen gjør de kjente (og mindre kjente) og kjære låter i versjoner hvor den gode swingen står i sentrum på den ene låta før de klasker til med en åpen ballade som neste. Kjært barn har som kjent mange navn. Som blant annet Zanussi og Solberg, som har spilt sammen i en rekke prosjekter og de siste årene har de gledet Oslos befolkning som kjernen i Skikkelig Jazz Trio. Og det er her navneleken jobber seg opp til en høyere enhet.  

For hver konsert inviteres det inn et nytt medlem for anledningen. Akkurat hvem vi blir beæret av å ha på besøk denne gangen er litt uvisst, men det er også halve – eller skal vi si en tredjedel – av moroa! Skikkelig digg jazztrio garanti blir det uansett!